Roerei met tomaat

4
20 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaten en plet het vruchtvlees. Maak de uien schoon en hak ze fijn. Laat ze 8 minuten bruinen in 25 g hete boter.
  • 2 Voeg er de geplette tomaten, zout, peper, een mespuntje suiker en de curry bij. Laat 8 minuten op matig vuur doorkoken zodat zoveel mogelijk kookvocht verdampt.
  • 3 Wanneer de bereiding goed droog is, verwerk je er onder voortdurend roeren met een houten lepel een voor een 7 eieren in.
  • 4 Zet naast het vuur en voeg er het laatste ei en de rest van de boter bij en klop alles goed om: de bereiding moet romig zijn.
  • 5 Verdeel over warme borden en versier met de korstjes brood.

Roerei met tomaat is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bagel met roerei, bacon en avocado
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Roerei met romaatjes op toast
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Roerei met groenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept