Pan bagnat

2
10 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de slabladeren grof, spoel en droog ze.
  • 2 Snij de tomaat en het ei in plakjes. Snipper de uitjes fijn. Ontpit de olijven en snij in schijfjes.
  • 3 Laat de tonijn uitlekken en verkruimel grof.
  • 4 Halveer de broodjes en besprenkel de binnenkant rijkelijk met olijfolie en azijn ("pan bagnat" betekent geweekt brood). Druk de helften op mekaar zodat het broodkruim goed doordrongen wordt.
  • 5 Verdeel over de 2 onderste helften de sla, de plakjes tomaat en ei, de tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets, de uitjes en olijven. Bestrooi met de basilicum en zet de hoedjes op de broodjes.
  • 6 Als je de tijd hebt, kan je de broodjes in aluminiumfolie wikkelen en ze 1 u. in de koelkast zetten, ze zullen nog lekkerder zijn.

Pan bagnat is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bagnat tonijn
Lunchgerecht
Bekijk recept
Big burger met kruidige saus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld brood met bacon, sla en tomaat
Lunchgerecht
Bekijk recept
Pan Bagnat
10-20 min -
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept