Pannenkoeken uit de Savoie

8
35 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 15 min. in kokend lichtgezouten water. Giet ze af, voeg de in stukjes gesneden boter toe en de gruyère. Prak ze fijn tot puree. Voeg de room toe en de losgeklopte eieren, meng goed. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 2 Smelt een noot boter in een pannenkoekenpan. Schep een dikke lepel beslag in het midden en strijk het lichtjes uit met de rug van de lepel tot een pannenkoek met een diameter van ongeveer 14 cm (niet tot aan de rand van de pan). Bak aan beide kanten op een middelhoog vuur, maar draai voorzichtig om. Bak op deze manier 8 stuks.
  • 3 Serveer warm met boerenhesp, spek of gemalen kaas, geef er een gemengd slaatje bij.

Pannenkoeken uit de Savoie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Savoie-taart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartiflette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Raclette met 4 smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept