1 Laat de zwarte champignons ± 10 min. weken in lauw water.
2 Spoel ze zorgvuldig af en hak ze in grove stukken.
3 Doe de vermicelli in een grote kom en overgiet met kokend water. Laat enkele minuten zwellen en laat dan zorgvuldig uitlekken.
4 Pel de sjalotten en hak ze fijn. Giet een scheutje olie in een bakpan en laat ze enkele minuten slinken.
5 Doe daarbij het rundsgehakt, de paprika en de in staafjes gesneden wortel. Meng voorzichtig en laat 5 min bakken. Doe de zwarte champignons erbij en bak totdat het vlees gaar is
6 Doe de in reepjes gesneden peulen erbij en laat 1 min op het vuur (ze moeten beetvast blijven). Meng vervolgens met de vermicelli en doe er 2 eetlepels sojasaus en oestersaus bij. Meng goed.
7 Dien warm of koud op, bestrooid met in fijne reepjes gesneden ui en grof geplette pindanoten.
Slaatje van rundvlees met vermicelli is een recept van Delhaize