1 Breek de spaghetti en breng een ruime pan met water aan de kook, kook hierin de spaghetti met zout beetgaar.
2 Laat de spaghetti uitlekken en snij ondertussen de ui doormidden en daarna in halve ringen.
3 Bak de spekblokjes in een grote koekenpan uit, voeg de ui toe en laat het geheel zachtjes even bakken. Giet de olie erbij, voeg de spaghetti toe en bak 5 minuten terwijl u voortdurend omschept.
4 Klop de eieren los met de room, zout en peper, hak een paar basilicumblaadjes fijn, vermeng het ei met de basilicum en de kaas.
5 Giet het eiermengsel in de pan, zorg ervoor dat het oppervlak mooi glad is. Laat de omelet in 15 minuten garen, prik er af en toe met een vork een gaatje in zodat het ei goed stolt.
6 Verwarm de tomatensaus en roer de garnalen erdoor. Snij de omelet in vieren, leg op elk bord een punt en schep er royaal tomatensaus over, versier met wat basilicum. Lekker met veldsla.