3 Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
4 Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij in 4 mooie schijven.
5 Verwijder zo nodig de pitten en snij de schijven in driehoekjes.
6 Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
7 Klop de dooiers met 4 eetlepels suiker en de geraspte sinaasappelschil op tot een bleke massa en meng er vervolgens de porto onder (facultatief).
8 Klop de eiwitten en het citroensap op tot een stevig schuim.
9 Meng een derde van het eiwit met de dooiers, en werk er nadien, heel voorzichtig, het resterende eiwit onder. 1
0 Giet meteen in de schaal en strijk de massa glad. 1
1 Bestrooi met de rest van de suiker, maak op verschillende plaatsen een sneetje, strooi er de stukjes sinaasappel over en laat 10 min. opzwellen in een warme oven. 1
2 Dien onmiddellijk op.
Schuimomelet met sinaasappel is een recept van Delhaize