Salade van groene linzen met verse munt en avocado

4
20 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de linzen in koud water en laat ze 25 minuten koken in ongezouten water, tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken.
  • 2 Roer een vinaigrette van citroensap, olijfolie, zout, paprikapoeder en komijn. Meng goed en voeg de helft van de nog warme linzen toe.
  • 3 Hak de peterselieblaadjes en de munt fijn. Snipper de uitjes. Meng in een slakom de andere helft van de linzen, de kruiden en de rucola.
  • 4 Snijd de avocado in de lengte in vier stukken. Haal de pit eruit en schil de avocado. Verdeel de salade in porties en leg er telkens een stuk avocado bij. Sprenkel daar wat vinaigrette over. Geef er stukjes ciabatta of stokbrood bij.

Salade van groene linzen met verse munt en avocado is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept