Zoek
Bladerdeegflappen met spinazie
4
35 min
Delhaize
Lunchgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g diepgevroren gehakte spinazie in miniporties
1 ei
nootmuskaat
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels rozijnen
4 vierkante bladerdeegplakjes (« Croustipâte »)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
2
Doe de spinazie en de pijnboompitten met de olie in een grote braadpan.
3
Fruit ze op een zacht vuur zodat de spinazie ontdooit.
4
Voeg de rozijnen toe en bak verder op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.
5
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6
Laat de bladerdeegplakjes op het bakpapier van de verpakking liggen en bedek ze diagonaal voor de helft met spinazie, laat de randen vrij.
7
Bevochtig de randen met water, vouw de vierkanten in 2, zodat je driehoeken bekomt.
8
Druk op de randen met de tanden van een vork zodat ze goed dicht zijn.
9
Strijk de flappen in met het losgeklopte ei. 1
0
Leg ze met het bakpapier op de ovengrill en bak goudbruin in 20 min. in de oven. 1
1
Laat afkoelen en wikkel in aluminiumfolie of boterhampapier.
Bladerdeegflappen met spinazie is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept