1 Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Schil de ui en het knoflook en hak ze fijn.
2 Breng de bouillon aan de kook. Doe er de ui, het knoflook, 1 eetlepel port, de azijn, het laurierblaadje en de peterselie bij. Laat 10 minuten koken.
3 Leg er de eieren in en kook ze in 8 minuten hard. Neem de eieren eruit en hou ze onmiddellijk onder koud water.
4 Giet het kookvocht door een puntzeef boven een slakom. Bestrooi met zout en peper, giet de rest van de port erbij, dompel er de tussen de vingers uitgewrongen gelatine in en meng. Laat lauw worden.
5 Smeer een (kleine) savarinvorm lichtjes in met olie, giet 1 cm gelei op de bodem en laat 10 minuten opstijven in de diepvriezer.
6 Pel de eieren. Verdeel de plukjes kervel, de takjes bieslook en daarna de eieren over de geleibodem. Overgiet alles met de rest van de gelei en laat 4 minuten opstijven in de koelkast.
7 Maak de waterkers schoon. Klop de room, de olie, de mosterd, het citroensap, zout en peper. Ontvorm voorzichtig op een ijsgekoelde dienschotel.
8 Vul het midden van de schotel met blaadjes waterkers en overgiet ze met saus. Dien onmiddellijk op.
Krans van eieren in kruidengelei is een recept van Delhaize