2 Leg de sneetjes spek op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze gedurende ongeveer 8 min. tot ze bruin en krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3 Snij ondertussen de avocado in plakjes. Smeer de sneden brood met een keukenpenseel aan één kant lichtjes in met olijfolie. Draai de helft van de sneden om en beleg ze met de plakjes spek en avocado. Voeg de cheddar toe en sluit de boterhammen.
4 Verwarm 2 grote braadpannen met antikleefbodem op middelhoog vuur en bak er de croques aan beide kanten goudbruin in (draai ze voorzichtig om).
5 Bereid ondertussen de salade met de tomaten, de rode ui, de koriander, 3 eetlepels olie, de azijn, peper en zout.
6 Serveer de croques warm met de tomatensalade.
Croques met avocado en krokant spek, tomatensalade is een recept van Delhaize