Croques met avocado en krokant spek, tomatensalade

4
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  • 2 Leg de sneetjes spek op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze gedurende ongeveer 8 min. tot ze bruin en krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 3 Snij ondertussen de avocado in plakjes. Smeer de sneden brood met een keukenpenseel aan één kant lichtjes in met olijfolie. Draai de helft van de sneden om en beleg ze met de plakjes spek en avocado. Voeg de cheddar toe en sluit de boterhammen.
  • 4 Verwarm 2 grote braadpannen met antikleefbodem op middelhoog vuur en bak er de croques aan beide kanten goudbruin in (draai ze voorzichtig om).
  • 5 Bereid ondertussen de salade met de tomaten, de rode ui, de koriander, 3 eetlepels olie, de azijn, peper en zout.
  • 6 Serveer de croques warm met de tomatensalade.

Croques met avocado en krokant spek, tomatensalade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Croque met 3 gruyères
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Croque van de herder
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Mini-croques met truffel en mozzarella
Snack
Bekijk recept
Dominique Persoones croque-choc
30 min
Bekijk recept