1 Laat de asperges 10 min. stomen en dompel ze dan onmiddellijk in een grote slakom met water en ijsblokjes.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Leg 8 asperges apart. Rol de andere in het geklopte eiwit en vervolgens in de geraspte parmezaan. Zet 8 min. in de oven.
4 Boter 4 ovenschoteltjes in. Doe zout en peper op de bodem van de schoteltjes. Giet 2 eetlepels dikke room en 2 in stukjes gesneden asperges in elk schoteltje. Scheid het wit van de eierdooiers. Giet in elk schoteltje het wit van een ei. Doe er zout en peper op. Zet de ovenschoteltjes in een diepe schotel en zet voor ¾ onder kokend water. Zet ze 18 min. au bain-marie in de oven. Leg 1 eidooier in elk schoteltje. Dek af en laat 3 min. rusten.
5 Dien op met de asperges met parmezaan en plukjes kervel.
Spiegelei met groene aspergepunten is een recept van Delhaize