1 Kook de eieren 8 à 9 minuten, zodat de dooier smeuïg blijft. Laat daarna afkoelen in koud water.
2 Laat de zalm uitlekken en trek de vis een beetje los.
3 Schil de appel en snijd in brunoise (hele kleine blokjes van 2 mm op 2 mm). Voeg de brunoise bij de zalm.
4 Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Gebruik een dunschiller om de taaie vezels weg te schillen langs de bolle zijde van de stengels. Snijd de selder ook in brunoise en voeg bij de zalm.
5 Schep er de yoghurt en de mayonaise bij met een scheutje ketchup en meng tot een smeuïge salade.
6 Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Versnipper en meng in de zalmsalade. Kruid met cayennepeper en zout.
7 Rasp een deel van de zeste van de limoen in de salade en pers er een beetje limoensap over uit. Meng en zet even koel.
8 Spoel de komkommer en snijd in halve maantjes. Pel en halveer de rode ui. Snijd in fijne halve ringen. Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in plakjes.
9 Besmeer een sneetje brood met een flinke laag zalmsalade. Verdeel er de rode ui, enkele plakjes komkommer en een beetje tuinkers over. Schik daarop enkele plakjes ei en dek af met een sneetje brood. Herhaal voor de andere boterhammen.
Boterham met zalm, selder en appel is een recept van Delhaize