1 Een dag op voorhand laat je de zaden weken in koud water dat je tweemaal ververst. Spoelen en laten uitlekken.
2 Schil de bieten. Hou de zachte steeltjes en de blaadjes apart. Snij de bieten in schijfjes. Haal de pitten uit de granaatappel. Maak een vinaigrette met het sap van de mandarijnen, de koolzaadolie, peper en zout. Doe de bieten, de granaatappelpitten en de zaden in een slakom en meng ze met de vinaigrette.
3 Was de blaadjes van de bieten en de afgeplukte kruiden. Zwier ze droog.
4 Breng het water aan de kook met een scheutje wijnazijn en zout. Breek een ei in een kommetje. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en giet het ei voorzichtig in het water. Zorg ervoor dat eiwit en eigeel samenblijven en laat 2 à 2,5 minuut pocheren naargelang de grootte van het ei. Haal het gepocheerde ei met een schuimspaan uit het water en leg het in een slakom met koud water om het kookproces te stoppen. Spoel nadien met azijn. Leg het ei op keukenpapier en snij de randen eraf om het mooi rond geheel te bekomen. Herhaal dit voor alle andere eieren.
5 Leg een ei op elk bord. Verdeel de bietensalade en de kruidenmengeling over de borden.
Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn is een recept van Delhaize