2 Vet de minitaartvormpjes (10 à 12 cm doorsnede) in met boter en bekleed ze met het kruimeldeeg.
3 Spoel de spinazie en blancheer hem kort. Giet de spinazie af, laat schrikken onder koud water en laat zorgvuldig uitlekken. Maak de shiitake schoon, snijd in de helft en bak op in een beetje boter. Wring de spinazie nog eens extra uit en vul de taartjes met de spinazie en de shiitake.
4 Klop de eidooiers los met de room, kruid met peper en zout en giet over de groenten.
5 Bak de quiches op 180°C half af in de oven gedurende 10 min. Snijd de kaas in plakjes en verdeel over de quiches. Bak de quiches verder in de oven gedurende 10 min.
6 Haal de quiches uit de oven en werk af met een takje verse tijm.
Quiche met kaas en spinazie is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)