1 Pel de ui en de knoflook. Spoel het preiwit en snipper fijn samen met de ui en een teentje knoflook. Schil de knolselder en de aardappel en snijd beide in blokjes.
2 Zet een grote pot op een middelmatig vuur met een lepel boter, de knolselder, de aardappel, het preiwit, de ui en de knoflook. Kruid met peper en zout en stoof de groenten gedurende 5 min.
3 Giet de groentebouillon erbij en laat zo’n 20 min sudderen zodat alle groenten gaar zijn.
4 Mix de soep fijn in de blender met een klontje boter zodat je een mooie witte en gladde soep krijgt. Kruid met peper en zout.
5 Bereid ondertussen de waterkersolie. Houd 12 takjes waterkers apart voor de afwerking en mix de rest van de waterkers met een teentje knoflook en de druivenpitolie. Kruid met peper en zout en mix tot je een homogene groene olie krijgt.
6 Open de oesters met een oestermes en haal ze eruit. Lepel de warme soep in de borden en schik 3 oesters in elk bord. Druppel er wat waterkersolie op en werk af met een takje waterkers en een beetje geraspte hazelnoten.
Knolseldersoep met oesters is een recept van Delhaize