Rapenroomsoep

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de rapen in blokjes en de prei in schijfjes. Doe de stukjes groente in een kookpan met dikke bodem en laat ze 3 tot 4 minuten aanbraden in hete boter.
  • 2 Bestrooi de groenten met meel en giet er beetje bij beetje de warme bouillon bij. Blijf intussen roeren. Voeg het kruidentuiltje, zout en peper toe.
  • 3 Doe het deksel op de kookpan en laat 10 tot 15 minuten koken op matig vuur: de groenten moeten gaar gekookt zijn. Verwijder na het koken het kruidentuiltje en mix de inhoud van de kookpan.
  • 4 Giet de soep door een zeef: ze moet vloeibaar en homogeen zijn. Schep de rapensoep in voorverwarmde diepe borden; voeg een beetje room toe en bestrooi met de fijngehakte selderblaadjes.

Rapenroomsoep is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

rapenroomsoep (feestelijk en goedkoop)
45 min Voorgerecht
Bekijk recept

rapenroomsoep (feestelijk en goedkoop)
45 min Voorgerecht
Bekijk recept