Chowder met scampi’s en basilicum

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalot en snij hem fijn.
  • 2 Doe in een steelpan met olijfolie en laat fruiten op een zacht vuurtje.
  • 3 Pel de scampi’s. Leg er 12 opzij en hak de 4 overige in kleine stukjes.
  • 4 Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de blaadjes van de steeltjes en hak fijn.
  • 5 Voeg de gehakte scampi’s, de basilicum en de passata toe aan de sjalotten.
  • 6 Meng met de melk, de venkel en de sherry.
  • 7 Laat 7 minuten koken.
  • 8 Mix alles tot een glad mengsel (of haal eventueel door een puntzeef).
  • 9 Breng op smaak met peper en zout. 1
  • 0 Zet de chowder terug op het vuur en laat nog even koken met de resterende scampi’s tot ze roze zijn. 1
  • 1 Leg in elk bord 3 scampi’s, lepel er de soep rond en versier met een takje basilicum. 1
  • 2 Dien warm op.

Chowder met scampi’s en basilicum is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Boston clam chowder
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Krabsoep (crab chowder)
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Manhattan chowder (mosselsoep)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chowder Amerikaanse mosselsoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept