Zoek
Chowder met scampi’s en basilicum
4
35 min
Delhaize
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
½ bosje basilicum
16 diepgevroren, ongepelde scampi’s
10 cl magere melk
1 mespuntje venkelzaadjes
1 eetlepel olijfolie 1e persing
10 cl ontvette gevogeltebouillon
peper van de molen
5 cl sherry
1 sjalot
250 ml tomatenpassata
zout
Bereiding
1
Pel de sjalot en snij hem fijn.
2
Doe in een steelpan met olijfolie en laat fruiten op een zacht vuurtje.
3
Pel de scampi’s. Leg er 12 opzij en hak de 4 overige in kleine stukjes.
4
Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de blaadjes van de steeltjes en hak fijn.
5
Voeg de gehakte scampi’s, de basilicum en de passata toe aan de sjalotten.
6
Meng met de melk, de venkel en de sherry.
7
Laat 7 minuten koken.
8
Mix alles tot een glad mengsel (of haal eventueel door een puntzeef).
9
Breng op smaak met peper en zout. 1
0
Zet de chowder terug op het vuur en laat nog even koken met de resterende scampi’s tot ze roze zijn. 1
1
Leg in elk bord 3 scampi’s, lepel er de soep rond en versier met een takje basilicum. 1
2
Dien warm op.
Chowder met scampi’s en basilicum is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Meloensoep met basilicum
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min
Snack
Bekijk recept
Boston clam chowder
1uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Krabsoep (crab chowder)
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Manhattan chowder (mosselsoep)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chowder Amerikaanse mosselsoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept