1 Voor de broodjes: haal de lapjes baguettedeeg los, bestrooi met bloem. Bestrijk dun met pesto, strooi er dan de pijnboompitjes op. Rol op en snij in 4 dikke plakken.
2 Leg de plakken op een bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopt ei en bak ze op 225°C goudbruin gedurende 15 minuten.
3 Voor de soep: verwarm de tomatensoep met rozemarijnblaadjes, basilicum en laurier. Blijf roeren en laat 5 minuten zachtjes trekken.
4 Neem de laurierblaadjes uit de soep. Snij de kerstomaatjes in vieren, de bosuitjes in ringen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
5 Verdeel de stukjes tomaat en uienringetjes over 4 borden of koppen, schep de soep erop. Versier met een lepel room. Serveer de soep met de (nog warme) broodjes.
Tomatensoep met pestobroodjes is een recept van Delhaize