1 Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
2 Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitten. Snijd ½ komkommer in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de overige komkommers grof.
3 Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd 1 paprika in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de tweede paprika grof.
4 Snipper de knoflook.
5 Hak de muntblaadjes (van 2 takjes) fijn, vermeng ze met de komkommerblokken. Zet koel weg.
6 Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine met de rest van de munt, olijfolie, azijn, kefir, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast. Schep de gazpacho in kommetjes en werk af met komkommerblokken en een blad munt.
Gazpacho van komkommer en munt is een recept van Delhaize