Gazpacho van courgettes met basilicum

4
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een kookpot het water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Strooi er de ongeschilde, in schijfjes gesneden courgettes in. Reken 8 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
  • 2 Neem van het vuur, giet in een hoge, grote kom en laat volledig afkoelen.
  • 3 Voeg de olijfolie toe, de azijn, de yoghurt, het geperste lookteentje en de helft van het basilicum. Mix tot een homogene gazpacho. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  • 4 Serveer heel koel, bestrooid met gehakt basilicum. Voeg ijsblokjes toe indien nodig.

Gazpacho van courgettes met basilicum is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept