Zoek
Gazpacho van linzen met verse munt
4
35 min
Delhaize
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1/2 bosje verse munt
fleur de sel
100 g groene linzen
1 laurierblad
20 cl magere melk
30 cl ontvette gevogeltebouillon
peper van de molen
1 takje peterselie
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 wortel
Bereiding
1
Pel de look en de sjalot en hak fijn.
2
Doe ze in een kookpan.
3
Schil de wortel en snij in schijfjes.
4
Doe bij de sjalot, met de laurier en de peterselie.
5
Spoel de linzen zorgvuldig af onder stromend water.
6
Voeg ze toe aan de andere ingrediënten, met de gevogeltebouillon en 30 cl water.
7
Bewaar 4 plukjes munt voor de versiering. Pluk de rest van de steeltjes. Voeg toe aan de linzen.
8
Laat 30 min. koken (de linzen moeten mals zijn).
9
Voeg de melk toe en mix tot een homogeen mengsel. 1
0
Giet vervolgens door de puntzeef om een gladde soep te bekomen. 1
1
Breng op smaak met peper en zout. 1
2
Laat afkoelen in de koelkast, zodat de gazpacho ijskoud is. 1
3
Verdeel de gazpacho net voor het opdienen over de borden en versier met de muntblaadjes. 1
4
Dien op met geroosterd volkorenbrood.
Gazpacho van linzen met verse munt is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept