1 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.Maak de postelein schoon, scheid de takjes van de bladeren en leg ze opzij. Maak de preiwitten en de uien schoon, was ze en snij ze in blokjes.
2 Los de bouillonblokjes op in 1,5 liter kokend water.
3 Laat de groentejulienne 5 minuten fruiten in een hoge kookpot op een laag vuurtje, in 30 g hete boter. Voeg er de posteleintakjes, de aardappelen, de bouillon, zout en peper aan toe, dek af en laat 45 minuten sudderen op een matig vuurtje.
4 Maak de selderstengels schoon en hak ze fijn. Snijd de slaharten in vier. Spoel ze en zwier ze droog.
5 Laat de slaharten, de posteleinbladeren en de gehakte selder 5 minuten smelten in de resterende boter, op een laag vuurtje.
6 Voeg er 15 cl water aan toe, samen met het kruidentuiltje, zout, peper, en laat nog 10 minuten koken op een laag vuur.
7 Haal het kruidentuiltje eruit. Mix de soep, giet ze in een met heet water omgespoelde soepterrine. Voeg er het pannetje met de slaharten aan toe. Vermeng en bestrooi met kervel. Dien heet op.