1 Pel de uien en maak de selder schoon. Laat ze gedurende 10 minuten in 50 g warme boter in een kookpot met dikke bodem lichtbruin aanbraden op een heel zacht vuur.
2 Spoel de mosselen zorgvuldig onder stromend water, laat ze uitlekken en doe ze in de kookpot. Giet het bier erover en laat 10 minuten met deksel op een zacht vuur doorkoken.
3 Spoel en droog de kervel en verwijder de stengels. Hak hem fijn en doe hem samen met de bloem in een bol. Roer om en laat gedurende 5 minuten in de rest van de warme boter op een zacht vuur fruiten.
4 Klop de eierdooiers op met wat peper en zout. Eens de mosselen gaar (open) zijn, haalt u ze met een schuimspaan uit de pot en verdeelt u ze over voorverwarmde diepe borden.
5 Al kloppend voegt u de kervel en de room toe aan het kookvocht. Laat het indikken op zacht vuur: het mengsel mag niet koken. Nappeer de mosselen met de hete soep en dien onmiddellijk op.
Soep met bier en mosselen is een recept van Delhaize