Soep met bier en mosselen

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en maak de selder schoon. Laat ze gedurende 10 minuten in 50 g warme boter in een kookpot met dikke bodem lichtbruin aanbraden op een heel zacht vuur.
  • 2 Spoel de mosselen zorgvuldig onder stromend water, laat ze uitlekken en doe ze in de kookpot. Giet het bier erover en laat 10 minuten met deksel op een zacht vuur doorkoken.
  • 3 Spoel en droog de kervel en verwijder de stengels. Hak hem fijn en doe hem samen met de bloem in een bol. Roer om en laat gedurende 5 minuten in de rest van de warme boter op een zacht vuur fruiten.
  • 4 Klop de eierdooiers op met wat peper en zout. Eens de mosselen gaar (open) zijn, haalt u ze met een schuimspaan uit de pot en verdeelt u ze over voorverwarmde diepe borden.
  • 5 Al kloppend voegt u de kervel en de room toe aan het kookvocht. Laat het indikken op zacht vuur: het mengsel mag niet koken. Nappeer de mosselen met de hete soep en dien onmiddellijk op.

Soep met bier en mosselen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept