1 Verwijder het zwoerd en mix het spek met de gepelde teentjes look en de peterselie tot een gladde moes.
2 Doorprik de worsten.
3 Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 5 min. in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken.
4 Schil de wortels en snij ze in dikke schijven.
5 Pel de ajuin en prik er de kruidnagels in.
6 Schil de aardappelen.
7 Breng in een grote stoofpan 3 l water aan de kook met een handvol grof zout en een koffielepel gemalen peper. Voeg er het gemixte spek aan toe en laat het 15 min. koken. Doe er de ajuin, de aardappelen, de spruitjes, de wortels en de worsten bij.
8 Zet het deksel op de pan en laat alles 50 min. koken op een zacht vuur.
9 Bak de eendenboutjes gedurende 10 min. in hun vet en draai ze meermaals om. Dompel ze 10 min. voor het einde van de bereiding onder in de licht kokende soep. 1
0 Haal er alle ingrediënten uit en hou ze warm. Verdeel de bouillon over de kommen. Presenteer ze bij wijze van voorgerecht en dan, als aparte hoofdschotel, de aardappelen, de worsten, de spruitjes en de ingemaakte stukken eend, alles versierd met takjes peterselie.
Eendensoep met spruitjes is een recept van Delhaize