Zoek
Lichte zeevruchtensoep met kokosmelk
4
20 min
Delhaize
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 cl droge witte wijn
4 eetlepels kokosmelk
200 g krabvlees
peper
1 preiwit in kleine stukjes
1 potje saffraanstampers
40 cl schaaldierenbouillon
4 sint-jakobsnoten (ook het rode gedeelte)
2 eetlepels verse gehakte koriander
2 wortelen in fijne schijfjes
4 zeeduivelmoten
zout
Bereiding
1
Giet de schaaldierenbouillon, de gesneden wortelen en prei in een grote kookpot.
2
Voeg zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
3
Verminder het vuur en laat nog 15 minuten zacht doorkoken.
4
Leg hierin de zeeduivelmoten en de sint-jakobsnoten.
5
Voeg de witte wijn, de helft van de saffraanstampers en de gehakte koriander toe. Laat doorkoken tot de bouillon begint te borrelen.
6
toe. Laat doorkoken tot de bouillon begint te borrelen. Verwijder de zeeduivel en de sint-jakobsnoten en houd ze warm.
7
Giet de kokosmelk in het kookvocht en laat gedurende 3 minuten op een matig vuur sudderen.
8
Schik een zeeduivelmoot, een sint-jakobsnoot en een portie krabvlees in een voorverwarmd diep bord.
9
Versier de borden met de resterende saffraanstampers en korianderblaadjes.
Lichte zeevruchtensoep met kokosmelk is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min
Snack
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept