1 Fruit de groenten 5 min. in de olie in een grote kookpot op zacht vuur.
2 Voeg de grofgehakte knoflookteentjes toe en de in blokjes gesneden aardappel. Meng 2 min., voeg de passata toe, het kruidentuiltje, het verkruimelde bouillonblokje en 70 cl warm water.
3 Breng aan de kook, verlaag het vuur, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje en mix goed.
4 Doe ondertussen de ongepelde garnalen en 50 cl koud water in een grote steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. met deksel sudderen.
5 Laat 5 min. rusten en mix lang en goed. Zet een grote zeef met fijne raster op de kookpot met de soep, giet er een eetlepel gemixte garnalen in en druk er goed op met een lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
6 Gooi het overblijfsel weg en doe hetzelfde met de rest van het garnalenmengsel.
7 Doe de gepelde grijze garnalen en het citroensap bij de soep, verwarm nog even. Breng op smaak met peper en zout.
8 Serveer warm met een beetje room en fijngehakte peterselie.