Velouté van courgettes met dille

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de courgettes en snij ze in blokjes.
  • 2 Snij het hoedje van elke ronde courgette (op ongeveer 2 centimeter van de bovenzijde) en haal het vlees eruit met een lepeltje.
  • 3 Doe de blokjes courgette en het vlees van de ronde courgettes in een kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Doe het teentje look erbij.
  • 4 Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat lichtjes pruttelen totdat het vlees van de courgettes mals is. Neem het teentje look eruit.
  • 5 Mix vervolgens tot een mooi gladde soep.
  • 6 Giet de melk erbij en meng tot een homogene velouté. Kruid bij met peper en zout en eventueel een mespuntje cayennepeper.
  • 7 Bewaar 4 plukjes dille voor de versiering en snipper de rest fijn. Doe in de soep
  • 8 Giet deze velouté in de uitgeholde ronde courgettes. Versier met een takje dille en zet het hoedje erop.

Velouté van courgettes met dille is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept