1 Was de tomaten, verwijder het steeltje, pel ze en snij ze in twee.
2 Pel de ui en de wortel en hak ze fijn.
3 Fruit ze 5 min. op zacht vuur in de hete boter. Doe er de stukken tomaat bij. Laat 5 min. verder braden op middelhoog vuur en giet er de bouillon van schaaldieren bij. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. razen op middelhoog vuur.
4 Deel het steeltje citroenkruid in vier stukken en voeg toe aan de bouillon. Haal na afloop van de kooktijd het citroenkruid er uit en mix de bereiding. Breng ze opnieuw aan de kook en doe er de Japanse parels bij. Roer en laat nog ± 15 min. koken op middelhoog vuur. Bestrooi met zout en veel peper.
5 Pel het stuk verse gemberwortel, hak het fijn en doe het 2 min. voor het einde van de kooktijd in de soep. Laat afkoelen en daarna 3 uur staan in de koelkast. Snij de limoenen in heel fijne schijfjes.
6 Verdeel de soep bij het opdienen over ijsgekoelde kommetjes, versier die met heel fijne schijfjes limoen en met koriander.
IJsgekoelde soep met limoen is een recept van Delhaize