IJsgekoelde soep met limoen

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de tomaten, verwijder het steeltje, pel ze en snij ze in twee.
  • 2 Pel de ui en de wortel en hak ze fijn.
  • 3 Fruit ze 5 min. op zacht vuur in de hete boter. Doe er de stukken tomaat bij. Laat 5 min. verder braden op middelhoog vuur en giet er de bouillon van schaaldieren bij. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. razen op middelhoog vuur.
  • 4 Deel het steeltje citroenkruid in vier stukken en voeg toe aan de bouillon. Haal na afloop van de kooktijd het citroenkruid er uit en mix de bereiding. Breng ze opnieuw aan de kook en doe er de Japanse parels bij. Roer en laat nog ± 15 min. koken op middelhoog vuur. Bestrooi met zout en veel peper.
  • 5 Pel het stuk verse gemberwortel, hak het fijn en doe het 2 min. voor het einde van de kooktijd in de soep. Laat afkoelen en daarna 3 uur staan in de koelkast. Snij de limoenen in heel fijne schijfjes.
  • 6 Verdeel de soep bij het opdienen over ijsgekoelde kommetjes, versier die met heel fijne schijfjes limoen en met koriander.

IJsgekoelde soep met limoen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Radijzen met kaaswrongeldip
20 min Snack
Bekijk recept
Gebakken witte perziken met zure rode vruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met advocaat
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Venetiaans gebak
35 min Voorgerecht
Bekijk recept