1 Pel de uien en de teentjes look en hak ze fijn. Maak de seldertakken schoon en snij ze in stukken.
2 Dompel de tomaten 30 sec. onder in kokend water. Schil ze, halveer ze en haal er de pitten uit.
3 Fruit de uien, look en selder 5 min. in een braadpan op een zacht vuur, in de hete olie. Voeg er de tomaten, de peterselie, het kruidentuiltje, 50 cl water, peper en zout aan toe.
4 Breng het geheel aan de kook en laat het 15 min. koken op een zacht vuurtje. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
5 Doe ze door een puntzeef. Laat ze afkoelen en zet ze daarna in de koelkast.
6 Snij korstjes van het ½ stokbrood en bak ze goudgeel onder de ovengrill.
7 Pers de limoen uit. Halveer de avocado, haal de pit eruit en meng het vlees met het limoensap, peper, zout en tabasco.
8 Breng de soep op smaak met Engelse saus en verdeel ze over de kommen. Strooi er basilicum op en versier ze met de korstjes, bestreken met avocadopuree.