Koude tomatensoep

4
35 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en de teentjes look en hak ze fijn. Maak de seldertakken schoon en snij ze in stukken.
  • 2 Dompel de tomaten 30 sec. onder in kokend water. Schil ze, halveer ze en haal er de pitten uit.
  • 3 Fruit de uien, look en selder 5 min. in een braadpan op een zacht vuur, in de hete olie. Voeg er de tomaten, de peterselie, het kruidentuiltje, 50 cl water, peper en zout aan toe.
  • 4 Breng het geheel aan de kook en laat het 15 min. koken op een zacht vuurtje. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
  • 5 Doe ze door een puntzeef. Laat ze afkoelen en zet ze daarna in de koelkast.
  • 6 Snij korstjes van het ½ stokbrood en bak ze goudgeel onder de ovengrill.
  • 7 Pers de limoen uit. Halveer de avocado, haal de pit eruit en meng het vlees met het limoensap, peper, zout en tabasco.
  • 8 Breng de soep op smaak met Engelse saus en verdeel ze over de kommen. Strooi er basilicum op en versier ze met de korstjes, bestreken met avocadopuree.

Koude tomatensoep is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept