1 Maak de tuinkers schoon en hou vier maal een klein handvol blaadjes apart
2 Snij de kippenfilets in blokjes en bak ze 10 min. op een matig vuur in warme boter.
3 Doe er peper en zout op en voeg er de blaadjes tuinkers aan toe. Laat het vlees nog 2 min. bakken op een matig vuur, onder voortdurend roeren.
4 Overgiet het geheel met 1,25 l warm water en breng het aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat het gerecht 30 min. sudderen, op een zacht vuur.
5 Bak de amandelschilfers even in een droge pan met antikleeflaag.Zet ze apart.
6 Mix de soep. Meng er de room onder en breng het geheel op smaak met kruiden.
7 Verdeel de roomsoep in diepe borden.
8 Strooi er de amandelschilfers over en versier ze met de apart gehouden blaadjes tuinkers. Dien ze onmiddellijk op.
Kippenroomsoep met tuinkers is een recept van Delhaize