1 Kook de eieren gaar gedurende 7,5 minuten en laat afkoelen onder koud stromend water. Pel ze. Meng de tamari en de mirin en leg er de eieren in. Giet er water bij tot ze net onder staan en laat zo 4 uur marineren in de koelkast.
2 Meng de misosoep met het water en breng aan de kook.
3 Snijd het uiteinde van de asperges en gaar ze kort in een pannetje met water. Giet af en laat schrikken in ijswater, zodat ze hun mooie groene kleur behouden. Snijd overlangs doormidden en dan nog eens in de helft. Snipper de lenteuitjes. Haal de eieren uit de marinade en snijd ze doormidden.
4 Kook de sobanoedels gaar, giet af en verdeel over grote kommen. Verdeel er de asperges, gerookte eend, misosoep, eieren en lente-uitjes over en serveer meteen.
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei is een recept van Delhaize