Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes

4
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi en verwarm de bouillon of bereid vooraf een verse portie. Als je bouillonblokjes gebruikt, kijk dan uit met het toevoegen van zout.
  • 2 Snipper de ui. Houd een stronkje witlof opzij en snijd de rest van de groenten in stukjes.
  • 3 Schil de aardappel en snijd ze in dobbelstenen.
  • 4 Smelt een klont boter in een ruime pot op een matig vuur. Stoof de ui glazig, voeg de stukken aardappel toe en na een paar minuten ook het witlof.
  • 5 Stoof het witlof, roer regelmatig en schenk er vervolgens de bouillon bij. Laat alles 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • 6 Maak intussen een kruidentuiltje van de blaadjes laurier en salie en de takjes tijm. Bind ze samen met een eindje keukentouw.
  • 7 Schenk het water in een kookpot, voeg het kruidentuiltje toe, een klont boter en breng zacht aan de kook.
  • 8 Snijd de vis in hapklare stukken en pocheer hem in kleine porties. Dit duurt slechts enkele minuten.
  • 9 Schep de witte vis uit de pot, giet het pocheervocht door een zeef, en schenk het bij de soep. 1
  • 0 Mix de witlofsoep glad met de staafmixer. Schenk ze nadien door een zeef. (Roer de soep door de zeef met de bolle zijde van een pollepel.) 1
  • 1 De soep afwerken en serveren: snijd de overgebleven stronkjes witlof in flinterdunne reepjes. 1
  • 2 Schenk de room in de soep, gevolgd door een scheut sherry, naar persoonlijke smaak. Proef en voeg versgemalen peper en zout toe. Roer en houd de soep warm op een zacht vuur. 1
  • 3 Doe de stukken vis, de rivierkreeftjes en het fijngesneden witlof erbij en laat de soepgarnituren even opwarmen. 1
  • 4 Schep de soep in een terrine of individuele borden en serveer.

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Valentijnrecept Witlofroomsoep Met Gerookte Zalm
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofroomsoep
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofroomsoep
Bekijk recept