1 Spoel de spliterwten onder koud water. Pel de ui en snijd fijn. Schil de wortelen en snijd in fijne stukjes. Snijd de selder in fijne stukjes en houd de blaadjes apart voor de afwerking.
2 Zet een pan op het vuur met de boter en bak de ui glazig. Voeg de wortelen en de selder toe en laat al roerend verder bakken gedurende ong. 8 min op een zacht vuur.
3 Voeg de uitgelekte spliterwten en de bouillon toe. Kruid met peper. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes pruttelen gedurende 1u en verwijder regelmatig de schuimlaag die zich aan de oppervlakte vormt. Mix fijn en voeg eventueel extra bouillon toe indien de soep te dik is.
4 Kook de worst in 5 min gaar in een pot gezouten kokend water. Haal uit het water, laat goed uitlekken en snijd in schijfjes.
5 Serveer de warme soep met schijfjes gerookte worst en enkele blaadjes groene selder.
Spliterwtensoep met gerookte worst is een recept van Delhaize