Kruidige soep met bloemkool

4
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de bloemkool op in heel kleine roosjes en snij de stengels in dobbelsteentjes. Schil, ontpit en snij de tomaten in dobbelsteentjes. Mix deze met de tomatenpuree en 25 cl water. Zet opzij.
  • 2 Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min. in op zacht vuur. Voeg dan citroenschil en ras-el-hanout toe, roer 2 min., voeg bloemkool en rijst toe. Giet er het tomatenmengsel bij en 50 cl water. Doe er het verkruimelde bouillonblokje bij en breng aan de kook. Laat 20 min. met deksel sudderen op zacht vuur.
  • 3 Voeg peterselie en koriander toe, breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood. Geef er de harissa apart bij voor wie van pikant houdt.

Kruidige soep met bloemkool is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept