1 Schraap de wortelen, halveer ze in de lengte en leg ze in een grote steelpan. Snij een lange sliert van de schil van 1 sinaasappel en doe deze schil bij in de pan.
2 Pers het sap uit de 4 sinaasappels, giet het over de wortelen en voeg dan de boter, de honing, de sojasaus en de geschilde en geraspte gember toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat 12 min. stoven op zacht vuur (de wortelen moeten nog een beetje vast zijn).
3 Neem de wortelen met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht, op een hevig vuur, voor de helft inkoken tot een lichte siroop. Doe de wortelen terug in de pan en laat ze nog 1 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met fijngesneden verse koriander.
4 Dien warm op bij gegrilde vlees- of visgerechten.
Wortelen met honing en sinaasappel is een recept van Delhaize