Wortelen met honing en sinaasappel

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schraap de wortelen, halveer ze in de lengte en leg ze in een grote steelpan. Snij een lange sliert van de schil van 1 sinaasappel en doe deze schil bij in de pan.
  • 2 Pers het sap uit de 4 sinaasappels, giet het over de wortelen en voeg dan de boter, de honing, de sojasaus en de geschilde en geraspte gember toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat 12 min. stoven op zacht vuur (de wortelen moeten nog een beetje vast zijn).
  • 3 Neem de wortelen met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht, op een hevig vuur, voor de helft inkoken tot een lichte siroop. Doe de wortelen terug in de pan en laat ze nog 1 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met fijngesneden verse koriander.
  • 4 Dien warm op bij gegrilde vlees- of visgerechten.

Wortelen met honing en sinaasappel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept