Stoemp met broccoli en pijnboompitten

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de in stukken gesneden aardappelen in een grote kookpot met lichtgezouten koud water. Zet het deksel op de pot, verwarm en reken 10 min. kooktijd vanaf het kookpunt.
  • 2 Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 8 min. koken.
  • 3 Rooster de pijnboompitten ondertussen in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Fruit de fijngehakte salieblaadjes in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
  • 4 Giet de groenten af, doe ze bij in de stoofpot en voeg ook de ricotta toe, peper en nootmuskaat. Prak alles met de pureestamper en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Voeg de pijnboompitten toe en serveer meteen als bijgerecht bij vlees, vis, chipolatas, gevogelte, enz.

Stoemp met broccoli en pijnboompitten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm in korst met stoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept