1 Pers het sap uit de citroen en doe het in een schotel.
2 Snij het hoedje van de appels en hol ze uit met de aardappelboor.
3 Besprenkel het binnenste van de appels met het citroensap en meng het vruchtvlees achtereenvolgens met het sap.
4 Doe de olie in een grote sauteerpan of wok en fruit er de fijngesneden ui en de appelbolletjes in op een zacht vuur.
5 Voeg geleidelijk aan de spinazie toe en dan de rozijnen.
6 Laat alles op een vrij hoog vuur bakken gedurende 10 minuten tot al het vocht verdampt is.
7 Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
8 Neem de pan van het vuur en voeg het losgeklopte ei toe, meng goed en breng op smaak.
9 Schik de uitgeholde appels in een ovenschotel, vul ze met de bereiding en zet ze 20 min. in de oven (voorverwarmd op th. 6 – 180°C) tot ze bruingebakken zijn. 1
0 Dien warm op als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of worsten.
Appels gevuld met spinazie is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)