Appels gevuld met spinazie

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers het sap uit de citroen en doe het in een schotel.
  • 2 Snij het hoedje van de appels en hol ze uit met de aardappelboor.
  • 3 Besprenkel het binnenste van de appels met het citroensap en meng het vruchtvlees achtereenvolgens met het sap.
  • 4 Doe de olie in een grote sauteerpan of wok en fruit er de fijngesneden ui en de appelbolletjes in op een zacht vuur.
  • 5 Voeg geleidelijk aan de spinazie toe en dan de rozijnen.
  • 6 Laat alles op een vrij hoog vuur bakken gedurende 10 minuten tot al het vocht verdampt is.
  • 7 Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 8 Neem de pan van het vuur en voeg het losgeklopte ei toe, meng goed en breng op smaak.
  • 9 Schik de uitgeholde appels in een ovenschotel, vul ze met de bereiding en zet ze 20 min. in de oven (voorverwarmd op th. 6 – 180°C) tot ze bruingebakken zijn. 1
  • 0 Dien warm op als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of worsten.

Appels gevuld met spinazie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept