Aardappelcurry met kokosmelk

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui fijn en snij de paprika in reepjes, fruit ze in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende 5 min.
  • 2 Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe, het geperste knoflookteentje, het kerriepoeder en de venkelzaadjes. Meng 2 min., doe er 50 cl water bij, de kokosmelk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 15 min. zacht sudderen zonder deksel.
  • 3 Voeg de in blokjes gesneden courgette toe en laat nog 5 min. zacht koken.
  • 4 Voeg het limoensap toe, de fish sauce en eventueel een klein beetje sambal. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm, bestrooid met fijngehakte koriander.
  • 5 Dit gerecht kan je gewoon zo serveren en eten zoals een soep,  maar je kan het ook serveren bij bereidingen op de grill. In dit geval kan je de saus wat binden met express bindmiddel.

Aardappelcurry met kokosmelk is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardappelcurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete-aardappelcurry met witvis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperig gebakken tofu in zoete-aardappelcurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise Aardappelcurry
20-30 min -
Bekijk recept