1 Spoel de aardappelen en stoom ze in hun schil gaar. Pel ze en plet het vruchtvlees tot puree.
2 Voeg de verse kaas en twee eierdooiers toe. Kruid met peper en roer tot een gladde puree.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Rol één plak bladerdeeg uit op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Verdeel de puree over het deeg, laat daarbij overal een rand van 2 cm vrij. Bevochtig de randen met een beetje water.
5 Leg de tweede plak deeg er bovenop en druk de randen met een vork aan om de taart goed te sluiten.
6 Borstel de bovenkant in met een losgeklopte eierdooier. Maak in het midden van de taart een schoorsteentje.
7 Zet in de oven gedurende 30 minuten op 180°C, tot het deeg goudbruin gebakken is.
8 Dien warm of lauw op met een gemengde salade, op smaak gebracht met een vinaigrette van koolzaadolie en sherryazijn.
Aardappeltaart met verse kaas is een recept van Delhaize