Aardappeltaart met verse kaas

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aardappelen en stoom ze in hun schil gaar. Pel ze en plet het vruchtvlees tot puree.
  • 2 Voeg de verse kaas en twee eierdooiers toe. Kruid met peper en roer tot een gladde puree.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Rol één plak bladerdeeg uit op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Verdeel de puree over het deeg, laat daarbij overal een rand van 2 cm vrij. Bevochtig de randen met een beetje water.
  • 5 Leg de tweede plak deeg er bovenop en druk de randen met een vork aan om de taart goed te sluiten.
  • 6 Borstel de bovenkant in met een losgeklopte eierdooier. Maak in het midden van de taart een schoorsteentje.
  • 7 Zet in de oven gedurende 30 minuten op 180°C, tot het deeg goudbruin gebakken is.
  • 8 Dien warm of lauw op met een gemengde salade, op smaak gebracht met een vinaigrette van koolzaadolie en sherryazijn.

Aardappeltaart met verse kaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Witlof-aardappeltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept