Lichte auberginekaviaar

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was en droog de aubergines, verwijder kroontje en steel, prik enkele keren in met een mes.
  • 2 Leg in een diepe schaal, dek af en laat 12 min. op 800 W koken in de microgolfven. Ze moeten vrij zacht zijn.
  • 3 Draai ze om, indien nodig, en laat nog 2 min. koken. Laat even afkoelen.
  • 4 Snij de aubergines overlangs in 2 en hol ze met een eetlepel uit. Doe het vruchtvlees in de kom van de hakmolen en voeg olie toe, citroensap naar eigen smaak, peterselieblaadjes, peper en zout.
  • 5 Mix tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Dien lauw of koud op bij gegrilde zalm (moten of brochettes). Ook lekker als mezzegerecht of bij het aperitief op geroosterd sesambrood.

Lichte auberginekaviaar is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane ciabatta
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Auberginekaviaar met feta en walnoten
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tussenrib met tagliatelle en auberginekaviaar
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoa met gegrilde courgettes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept