1 Doe de rijst in een steelpan met 50 cl kokend water. Dek af en laat 20 min. sudderen op een heel laag vuur.
2 Snij, ondertussen, de selder fijn en kook in 3 min. gaar in gezouten kokend water in een steelpan.
3 Doe de rijst in een steelpan met 50 cl kokend water. Dek af en laat 20 min. sudderen op een heel laag vuur. Giet af, schrik in koud water en laat uitlekken.
4 Schil de halve ananas, snij in schijfjes en vervolgens in stukken.
5 Doe de chutney, honing, kerrie, mayonaise en yoghurt in een grote kom, meng met de klopper en breng op smaak met peper en zout.
6 Rooster de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof. Hak grof met een mes.
7 Van zodra de rijst gaar is, spoel je deze onder koud water en laat 2 min. in koud water liggen. Laat goed uitlekken en doe in een grote slakom. Voeg de selder toe, ananas, koriander en saus. Meng voorzichtig en kruid naar smaak met peper en zout. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten.
8 Strooi er, net voor het opdienen, de amandelen over.
9 Ideaal bij gegrilde schaaldieren. Ook lekker bij kippenbrochettes.