Keizerlijke rijst

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet 50 cl water in een steelpan, voeg de kardemom toe, de kaneel, de kruidnagel, de saffraan, peper en zout. Breng aan de kook, strooi er de rijst in, roer goed, dek af en laat 10 min. sudderen op heel zacht vuur.
  • 2 Rooster ondertussen de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof op matig vuur.
  • 3 Doe de rozijnen en de in stukjes gesneden boter bij de rijst. Meng en laat nog 2 min. zacht koken.
  • 4 Breng op smaak, voeg de geschaafde amandelen toe en serveer meteen bij exotische gerechten (Indische of Oosterse), bij vis en schaaldieren.

Keizerlijke rijst is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pangasiusfilets met lichte kerrie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Keizerlijke Loempias
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Keizerlijke Borrelballetjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bûche impériale (keizerlijke kerststronk)
0 min
Bekijk recept