Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien, halveer en snij in fijne reepjes. Doe ze in een slakom en overgiet met azijn. Zet er een klein bord op zodat ze goed bedekt blijven. Laat 3 uur trekken in de koelkast.
  • 2 Laat de uien uitlekken in een vergiet, maar vang een beetje azijn op. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, halveer en snij in schijfjes.Vang het vrijgekomen sap op. Snij de olijven in schijfjes.
  • 3 Giet de honing en 1 eetlepel azijn in een kom. Meng goed, voeg de olijfolie toe, de kaneel en het sinaasappelsap. Doe alle ingrediënten in een slakom: de uien, de schijfjes sinaasappel en olijven en de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • 4 Serveer koel met kalkoenbrochettes met paprika’s. Ook lekker met lamsvlees of merguezworstjes.

Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slaatje van rundvlees met vermicelli
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept