Tomatenkonfijt met kaneel

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng water in een grote kookpot aan de kook. Snij de tomaten kruisgewijs in en dompel even onder in het kokend water. Haal ze telkens na 30 sec. met een schuimspaan uit de kookpot.
  • 2 Het vel komt gemakkelijk los, je kan het gewoon er met de hand aftrekken. Snij de tomaten horizontaal doormidden, haal de pitjes eruit en snij in stukken.
  • 3 Schep de tomaten in een sauteerpan met de olie en laat op middelhoog vuur gedurende 30 min. fruiten. Roer af en toe tot nagenoeg al het vocht verdampt is.
  • 4 Voeg de suiker en de kaneel toe, meng goed en laat nog 15 min. op een zacht vuur sudderen. Dien lauw op, bestrooid met fijngehakte peterselie.

Tomatenkonfijt met kaneel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept