Risotto alla milanese

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de bouillon op in een kookpan.
  • 2 Hak de ui fijn. Bak deze 5 minuten met de helft van de boter.
  • 3 Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijst doorzichtig wordt.
  • 4 Giet de witte wijn en een beetje bouillon erbij. Zet het vuur lager en giet er een grote schep warme bouillon bij. Voeg de saffraan toe. Voeg de bouillon schep per schep toe en wacht telkens tot de vorige schep geabsorbeerd is. Roer regelmatig met een houten lepel. Laat nog 18 minuten koken, tot de rijst romig wordt maar nog hard is vanbinnen. Haal de pot van het vuur.
  • 5 Voeg de rest van de boter en de Parmezaanse kaas toe. Meng en kruid met peper en zout. In het Italiaans heet dit mantecare, ofwel “verbinden“. Het zetmeel van de rijst wordt vervolgens goed gemengd met het vet van de boter en de Parmezaanse kaas, wat voor vettigheid en smaak zorgt.
  • 6 Dek af en laat 5 minuten rijzen.
  • 7 Opdienen: presenteer op warme borden. De risotto alla milanese past perfect bij ossobuco.

Risotto alla milanese is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met gebakken tilapia en witlof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept