Couscous met amandelen

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de couscous en de rozijnen in een kom.
  • 2 Giet 2 koppen water (40 cl) in een steelpannetje; voeg het verkruimelde bouillonblokje, de kurkuma en eventueel de kaneel toe. Breng aan de kook en giet over de couscous, laat 5 minuten wellen.
  • 3 Laat de boter smelten in een grote braadpan. Bak hierin de amandelen lichtbruin, voeg de couscous toe en laat alles 5 minuten onder voortdurend roeren op zacht vuur fruiten. De bereiding moet luchtig zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • 4 Dien onmiddellijk op als bijgerecht bij gevogelte, lams- of rundvlees.

Couscous met amandelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept