Ananas met siroop van witte wijn, vanille en kruiden

10
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ananas in twee, verwijder de schil en de harde kern. Verwijder de bovenste zwarte deeltjes. Snijd de ananas vervolgens in schijven van 1 cm dikte.
  • 2 Giet de witte wijn en de suiker in een kookpot. Breng 10 min. aan de kook en laat sudderen. Splijt de vanillestok in twee en voeg hem samen met de kruiden en de ananasschijven toe. Laat 10 min. verder koken.
  • 3 Giet de ananasschijven in een gesteriliseerde pot (zie kader), bedek met de kokende siroop en laat 2 cm tussen de siroop en de bovenkant van de pot. Veeg de boven- en buitenkant van de pot af met wat vochtig keukenpapier. Sluit hermetisch af en steriliseer gedurende 35 minuten.

Ananas met siroop van witte wijn, vanille en kruiden is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept