1 Leg de paprika’s op een schotel en zet ze onder de hele grill van de oven en draai ze regelmatig. Leg ze op een bord wanneer de schil aan alle kanten zwart is en sluit hermetisch af; laat volledig afkoelen.
2 Hak de ui en de look fijn. Giet 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit deze mengeling gedurende 5 minuten al roerend op een zacht vuur.
3 Giet in een diep bord. Voeg het vlees, de gehakte peterselie, de fijngesneden ham en het ei toe. Kruid met peper en zout en voeg een mespuntje Espelettepeper toe en meng.
4 Haal de zwarte schil van de paprika’s. Snij er voorzichtig het hoedje van en verwijder de zaadjes. Vul de paprika’s met de vleesmengeling. Leg ze op een ovenschotel, overgiet met 2 eetlepels olijfolie en 10 cl water. Zet gedurende 30 minuten in de oven.
5 Serveer de paprika’s met rijst en een groene salade.