1 Verwarm de oven voor op th 7 - 210°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier of aluminiumpapier en leg daar de paprika’s op. Gril de paprika’s in de oven en draai ze regelmatig om tot ze zwart geworden zijn. Leg de paprika’s op een bord, sluit hermetisch af en laat ze afkoelen. Nu kun je er de schil makkelijk afhalen. Verwijder ook de zaadjes en het hoedje. Snijd de paprika’s in stukjes.
2 Verdeel de paprika’s over de gesteriliseerde potten en voeg een teentje knoflook, wat tijm en rozemarijn en enkele peperbolletjes toe aan elke pot.
3 Giet de azijn, het water, het zout en de olie in een pot en breng aan de kook. Laat gedurende 5 min. verder koken. Giet de kokende vloeistof over de paprika’s en laat 2,5 cm tussen de vloeistof en de bovenkant van de potten. Veeg de boven- en buitenkant van de pot af met wat vochtig keukenpapier. Sluit hermetisch af en steriliseer gedurende 25 minuten.
Gegrilde paprika’s met fijne kruiden is een recept van Delhaize