1 Bereid het deeg door de zachte boter, de suiker, het amandelaroma, het zout en het ei langzaam en goed te mengen met de klopper. Meng er geleidelijk aan de bloem onder met een soepele spatel tot je een glad deeg bekomt.
2 Leg het deeg op bakpapier, maak er een worst van en rol het op in het papier. Laat 3 u. in de koelkast rusten.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Doe de sesamzaadjes in een bord. Snij de deegworst in plakjes van 5 mm, wentel ze achtereenvolgens aan beide kanten in de sesamzaadjes en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, maar laat voldoende ruimte tussen.
5 Bak de koekjes lichtbruin in ongeveer 10 min., wacht 5 min. en laat ze dan afkoelen op een taartrooster.
6 Serveer aan het einde van de maaltijd met sorbet en een exotische fruitsla.
7 Tip Bewaar de resterende koekjes in een metalen doos.